Miiia!!

2012-01-29
19:13:36

Söndag!!

Idag har varit en helt underbar dag. Vaknade upp med bästaste bredvid mig och låg och mös ända till kl var ett. Sen lagades en mysig brunch eller vad man ska kalla det sådär dax :-) Sedan blev det bussen till Entré för att möta upp Tobbe och Jeanette. Så blev den en mysig eftermiddag med lite shopping. Och nu ska det avnjutas en god söndagsmiddag hos Peter, med mitt <3, Angelica och Carro. Planka var det på menyn!!

Hoppas alla får en mysig söndag!!


2012-01-28
17:47:28

Älskade syster!!!

 

Du är min syster

Oss kan ingen skilja åt

Jag vet att du älskar mig

Och dig, min syster,

Älskar jag.






2012-01-26
16:34:43

Torsdag

Hej alla där ute!

Undersökningen gick bra idag vilket var skönt. Äntligen är det överstökat, det jobbigaste är när de ska sätta ner sonden i näsan. Men de som jobbade idag var jätte trevliga och duktigt och det gör väldigt mycket. Inne i undersökningsrummet så sa de att ag kunde ligga på rygg istället för på magen. Detta var även en lättnad då jag tror att det blir lättare läckage när man ligger på magen när de sprutar in kontrastet. Men allting höll när de sprutade in kontrastet, de ända som är obehagligt är att tarmarna blir så utspännda. Men nu är detta över =) nu får vi hoppas på att min tunntarm ser bra ut.

Ikväll blir det middag och quiz på Fagans med mina underbara vänner och min underbara pojkvän <3
Ni är guldvärda!! <3<3<3

Nu börjar pusselbitarna falla på plats och jag är lyckligast. Den 1 feb ska jag äntligen få börja jobba igen,jag längtar ska bli så kul och att få träffa alla min underbara arbetskamrater igen.







2012-01-25
19:28:26

Onsdag!!

Idag är ingen rolig dag får inte äta och laxerar, sådär mindre rolig dag. Ska in på tunntarmsröntgen imorgon och jag vill verkligen inte, sist jag gjorde den så var jag rätt så nyopererad med min stomi. Och när jag kom dit fick jag reda på att jag skulle ligga på magen i 30 min plus att de skulle spruta in 1,5 liter kontrast i mig via näsan. När jag sa till dem att detta kommer inte funka för att kontrastet kommer rinna rätt igenom, så bara virrade de på huvudet och sa att det kommer visst funka. Enligt min teori när man har stomi och har laxerat så blir det ju en snabb passage när man sprutar in något. Men men vad gör man inte jo man förlitar ju sig på läkarna för de vet ju "bäst". Inte nog med att de knappt fick ner sonden på mig och stack den fel 5 ggr i min ryggrad, så hade jag rätt om kontrastet det gick inte ens 5 min så va hela britsen och jag plask blöt. Jag har nog aldrig känt mig så utlämnad som då. Jag fick gå upp på toan och byta stomin och det var ju inte lätt att få ditt en ny påse efter det. Men efter många om och men så fick jag dit en till slut. Kommer tillbaka in i undersöknings rummet där de tyckte vi skulle pröva en gång till. Dum som man är går man ju med på detta, men en gång till fick de bevisat att det inte gick. Därför är jag sådär smått skräckslagen för hur det skall gå imorgon. Men jag har fått lugnande tabletter så hoppas detta ska hjälpa mig och att det verkligen inte läcker imorgon. Min kära syster ska följa med mig och det känns tryggt att ha någon med sig, som också kan säga ifrån om de inte lyssnar på mig!!

2012-01-20
17:38:26

Fredags fin :-)

Nu kör vi :-)

2012-01-20
08:58:48

Fredag!!

Hej alla där ute!!

Idag är det fredag och ännu en bra helg står på menyn. Idag blir det inflyttnings fest hos Caroline. Och imorgon blir det middag hos Elinor och Jesper. Kan inte bli en bättre helg i goda vänners lag och med min snusmumrik.

Igår träffade jag min älskade Mini (Jessica) och vi hade en hel mysig dag. Först tog vi en sväng till Väla och shoppa lite sen tillbaka i stan va det Quiz på Fagans. Det var första gången som jag va där när de har quiz, det var rätt trevligt. Tur vi hade Ellan med oss för det var ganska svåra frågor, men hon är vår egen lilla uppslagsbok. Hihihi

Hoppas alla får en trevlig helg!! För det ska jag ha!!

2012-01-17
12:29:03

Tisdag.....

Precis hemkommen från en underbar eftermiddag/kväll/morgon på Ystad Saltsjöbad. Jag kan verkligen rekommendera att åka dit, verkligen jätte mysigt. Man är verkligen lugn och harmonisk i kroppen efter ett besök där.

Snart bär det av till kvinnokliniken för lite undersökning. Usch vill inte mitt cellprov har gett lite utslag två gånger. Så nu ska man ta det en tredje gång men hoppas verkligen att de varit pga av mina andra problem som det gett utslag! Pallar nog inte få något negativt besked om det just nu. Så jag håller verkligen tummarna att det inte är någon fara!!!

Have a Nice tuseday!!!

Bild från rummet på Ystad Saltsjöbad!!!

2012-01-15
14:35:58

Söndag
Igår var första gången som jag fick ont i min sårhåla på tre veckor. Känndes inte riktigt okej jag ska ju må bra nu, tycker man själv iaf. Det gjorde så ont att jag var tvugen att ta smärstillande vilket jag inte behövt äta på över en månad. Tankeverksamheten sätter igång ganska så fort, tankarna började direkt så ja nu va det slut på friden. Nu kommer jag inte få må bra längre nu var det slut på det roliga. Men idag har jag faktiskt inte ont så får hoppas att det bara va något tillfälligt. Vill ju verkligen inte falla tillbaka nu när jag fått må så här bra.

Imorgon ska jag och Malin åka på spa och unna oss en massa mys. Vi ska till Ystad Saltsjöbad har aldrig varit där innan så ska bli mysigt. Jag har hört att där ska vara jätte fint och mysigt. Vi hade tur för de var billigt just nu så för en övernattning,tre rätters middag,fri tillgång till spa och fruostbuffé betala vi endast 825:-. Sen bokade vi faktiskt vars en massage och det ska bli underbart skönt då min rygg är stel som en pinne.

Hoppas alla får en mysig söndag! För det ska jag ha =)


2012-01-14
13:59:50

Ska det beöva vara så svårt?!?!

Hatar att känna så här det gör ont i mig. Hatar att var kluven, hatar att vara den som analyserar hela tiden. Varför bry sig? När det egentligen är något bra? Och du gör inte det lättare när du tränger dig in i mina drömmar. Vad är det som sätter stopp för mig? Vilka spärrar är det jag sätter upp? Jag blir tokig att jag inte bara kan flyta med. Det känns så himla underbart samtidigt som det känns så jävla fel i mellan åt.

Igår va det spelmys hos Ellan och Adem med Peter. Vi körde en ny variant av party alias vi skulle förklara alla ord på engelska istället för på svenska. Sjukt roligt med tanke på att ens engelska suger big time. Men jag och Peter lyckades iaf ro detta i hamn. Peter jag säger bara: The thing you ends an meaning with. =) Sen blev det lite sequence där vi låg lika ända till sista matchen då Ellan och Adem slog oss på fingrarna och vann med 5-4.





Idag blir det middagsmys hos min kär mamma. Sen blir det biljard och lite pilkastning med vännerna ikväll. Ännu en bra helg som står på schemat. Jag älskar mina vänner vi är sjukt samansvetsade känns så himla underbart. Och det bästa av allt vi har alltid en massa goa skratt när vi ses.

2012-01-13
16:01:57

Så jäkla bra!

2012-01-12
15:24:39

Torsdag!!

Tjolahopp tjolahej!!

Idag va det sjukhusbesök för spolning och omläggning. Nu börjar det se bra ut hålet på magen är snart helt ihop läkt men det i ändan har väl lite mer tid kvar. Men måste bara säga gud vilken befrielse det är att inte ha ont, och kännas sig trött längre. Det tar sjukt mycket på ens krafter när man lever med smärta varje dag. Men det känns som att jag glömt hur det var, man glömmer väldigt fort när man är sjuk eller hur ont man haft, när man känner sig lite friskare. Tur är väl det så att man kommer vidare :-)

Just nu är jag hemma hos Claudia klydd vi har bara myst och slöat i soffan hela dagen. Rätt skönt att ha sällskap ibland även om man bara tar det lugnt.

Sen ikväll ska jag få mys :-))))))

Ingen är lyckligare än jag just nu!! Livet känns helt underbart och nu är det värt att leva igen!! <3 <3 <3

2012-01-11
14:48:44

Woop Woop

Igår va det film mys med Linus vi kolla på Abduction sjukt bra film men mitt i när det var som mest spännande så hängde sig filmen. Så vi fick inte veta hur den sluta igår, men jag har fuskat och sett den färdig på datan idag och den var jätte bra =)

Idag har jag bara slöat hela dagen är trött i min kropp men det är inte så konstigt med tanke på att det varit en fullspäckad helg. Snart kommer finaste syster och hennes små charmtroll på middag, ska bli en super mysig kväll. Anton och Rasmus är nog världens underbaraste barn som finns, man blir så glad när de är i ens närhet. Förra året när jag inte mådde bra och jag hade varit med dem en dag eller när det varit hos mig på sjukhuset så mådde jag genast lite bättre. Barn är så underbara och sprider en omdeveten glädje till en.

Nej nu ska jag göra vid mig, sen blir det att laga lax!!





Dröm om morgondagen
Minns gårdagen
Lev idag


Du gör mig varm! <3

2012-01-10
16:07:38

Jag saknar dig!!
Har precis sett filmen Jag saknar dig och kan verkligen inte sluta gråta. Sjukt flummig film men ändå så jäkla bra, musiken berör en ända in i hjärtat. Den handlar om tvillingsystrarna Cilla och Tina och så förlorar Tina sin syster Cilla sen handlar det om att bearbeta sorg och hur det är att förlora sin själ. Hur överlever man en sådan tragedi? Jag tyckte den var super bra!!

2012-01-09
20:43:46

Klädval med stomi!!

Till er som har stomi och kanske har svårt att hitta kläder, så har jag ett tips. Veromoda säljer ett par jeans med hög midja som man knäpper bak till. De finns i flera olika utförande även som svart byxa och en massa andra färger. Jag tycker det är skönt när byxorna går helt över plattan för om man skulle ha byxor som sitter mitt på påsen känns det som det blir lättare för läckage. Men smaken är ju som baken jag tycker dessa är helt underbara plus att de inte kostar så mycket 330 kr. Till dem kan man ha ett tight linne och en lös sittande tröja
över om man nu är orolig för att påsen ska synas. Som på bilden =)




2012-01-09
11:24:26

Som det kan gå :-)))

2012-01-09
11:14:46

Underbar helg!!

Hej!

I fredags va det mys med Linus,Peter och Carro det blev lite middag hemma hos mig och lite Buzz. Vi hade en jätte rolig och mysig kväll. I lördags va det dags att fira underbaraste Mojan (Birgitta) för att hon fyllt 50 år. Vi kidnappa henne på morgonen för att ta över henne till Danmark, där gick vi en sväng på akvariumet sen blev det lite mys på ströget. När vi va tillbaka i sverige va det dags att gå ut och äta med henne där vi va 12 st som ville fira henne. Hon hade inte den blekaste aning om vem som va där så hon blev glatt överaskad när hon fick se alla.

I söndags va det middagsmys hemma hos mig Pannbiff stod på menyn med Angelica,Linus,Peter,Mathias,Sofia,Carro,Jeanette. Känndes nästan som vi va ett litet kollektiv =) sen kom Adem och Ellan och det blev det lite spelmys. Denna helgen har varit den underbaraste på länge är evigt tacksam för alla underbara personer som finns i mitt liv just nu!
NI ÄR GULD VÄRDA <3 <3 <3

2012-01-06
15:29:57

Det kommer mera.....akuten nästa!

Väl inne på akuten gick det väldigt fort, inom loppet av en timme var jag inlagd på avdelningen igen. När man syr igen efter en bukoperation syr man i olika lager och de va oroliga att mitt hade gått upp ända in i buken. Så jag skulle ner på en akut röntgen för att försäkra att det inte var som de trodde. Kl 02:30 uppe igen efter röntgen så visade det sig att de bara öppnat sig en bit in i huden ca 12 cm för att vara exakt. Jag trodde ju att de skulle sy igen mig igen men det gjorde de inte utan detta skulle få läka inne ifrån och ut. Men jag fick ligga kvar på avdelningen för de skulle ha kontroll över det och se lite vad som hände. Efter ca 1 vecka började även op såret i ändan att öpnna upp sig Precis som jag inte hade nog med hålet på magen. De öppnade sig ett litet hål till att börja med så det blev att de fick spola de varje dag men sen efter en vecka till ungefär så hade hela op såret öppnat sig. Ett stor hål i ändan som inte skulle finnas där skulle ju vara helt stängt. Detta sluta med att jag skulle få genomgå något som heter vacc behandling. Vacc är typ som en svamp som man lägger i sårhålan sen pumpar den ut vätska och var för att de ska läka snabbare. Det krävdes flera sövningar i veckan då man bytade pumpen minst två ggr i veckan. Denna behandling höll man på med i ca en månads tid men det hände inte jätte mycket med hålan. Så man bestämde sig för att testa att sy igen den igen, ingen var lyckligare än jag. Detta gjorde man en torsdag sen fick jag äntligen lite permission och fick komma hem den helgen. Jag var lite orolig att de inte skulle hålla med tanke på den turen jag haft. Jag vet att man inte ska gå och oroa sig men det är rätt svårt att låta bli. Tillbaka på sjukhuset på måndagen så hade jag haft ganska ont i helgen så jag var orolig för att något hänt. Mycket riktigt hade de öppnat sig igen de höll inte så då var det dags för yterligare Vacc behandligar dett pågick i ca en månad till.

Nu fick jag besök så skriver mer en anna dag!!!

2012-01-04
16:07:54

Underbart!!

Just nu känner jag bara glädje och det känns hur underbart som helst. Tänk vad fort man glömmer hur det känns att må bra när man är sjuk. För ungefär två veckor sedan kunde jag inte tänka i min vildaste fantasi att jag någonsin skulle få må bra igen. Sen klart att jag fortfarande har mina problem och mina sjukhusbesök kvar, men på något sätt så känns det mycket lättare att hantera när man får känna sig lite piggare och gladare. Sen är jag evigt tacksam att jag är omringad av så många fina vänner och familj. Utan Er hade jag aldrig fixat att gå igenom detta här. Men som jag skrev häromdagen nu är det min tur och mitt år nu kan det bara gå framåt. =)=)



2012-01-02
12:24:57

......

Satt och kolla igenom lite gamla bilder och hittade dessa! Finner inga ord men kul hade vi =) Ungefär så här känns mitt liv jus nu! Therese du är den finaste vän man kan ha, saknar dig massor ska du veta <3 hoppas du har det underbart i Thailand!!

2012-01-02
12:13:56

Blir så glad av denna låten!!

2012-01-02
11:32:04

Glad!!

Hej alla där ute!!

Gott Nytt år!! 2012 är mitt år det är nu det vänder, 2011 är ett minne blott.

Fy mig jag har inte varit bra på att blogga i veckan som gått, men det ska det bli ändring på. Men veckan som gått har varit rätt så fullspäckad har varit omgiven av massa vänner och glädje. Det känns som mitt liv förändrats på en vecka. Jag känner mig mycket gladare i min själ och allt har blivit mycket lättare att hantera.

Det känns som att sen de klippte mina snöre från fistlarna har allting blivit enklare, sjukt mycket lättare att röra mig och inte lika ont längre. Sen är det ju säker inte bara det för de satte in mig på en antibiotika behandlaing samtiddigt  så den har ju säkert gjort sitt. Men svårt att veta vad som hjälper en när många åtgärder vidtags. Men ingen är lyckligare än jag.  =)

Idag blir det sjukhusbesök kl 14:00 sen blir det fika med finaste pussiluskan (Jessica)